Excursies in de pyreneeën

Excursies in de pyreneeën

Er is een uitgebreid aanbod aan toeristische uitstappen in de Pyreneeën, zowel voor een halve als voor een ganse dag. Inschrijven kan via ons secretariaat.
De belangrijkste bergpassen van de Pyreneeën :
De Soulorpas (1.474 m) die de Aubisque of de Ferrières-vallei verbindt met de vallei van Azun. (op 32 km van Lourdes) Neem de richting van Argelès-Gazost, Aucun en daarna Arrens-Marsous.
De Tourmaletpas (2 115 m) de Barèges naar la Mongie   (50 km van Lourdes)
Neem de richting van Argelès-Gazost, Luz-St-Sauveur, daarna Barèges tot de pas; of op de andere helling: Bagnères-de-Bigorre en la Mongie.
• De Aspinpas (1 489 m) verbindt de Campanvallei met de vallei van Aure. (op 50 km van Lourdes) Neem de richting van Arcizac-Ez-Angles (D937 en N21), Bagnères de Bigorre, Campan, Ste-Marie de Campan, daarna La Séoube. Mogelijkheid om Arreau te bereiken.
De Peyresourdepas (1 569 m) verbinding tussen de vallei van Louron en de vallei van Luchon. (op 97 km van Lourdes) Neem de richting van Adé, la A64, richting La Barthe de Neste (D939 en D929), Sarrancolin, Arreau, D618, Bordères-Louron, Avajan, daarna Loudenvielle tot de pas.
De Aubisquepas (1 709 m) Neem de N21 in de richting van Argelès-Gazost, de D918 naar Arras-en-Lavedan, Aucun, Arrens Marsous, Col du Soulor, Cirque du Litor tot de Aubisquepas. Gereglementeerde weg (gesloten in de winter, wordt opengesteld mei of juni, afhankelijk van de sneeuwval).
Folders en praktische informatie over deze activiteiten zijn ter beschikking op ons secretariaat te Lourdes: