Welkom

Welkom op de hompage van de website Lourdes Hofstade 2024

Het vliegtuig nemen is ongetwijfeld de snelste manier om in Lourdes te geraken. In nog geen twee uur tijd vlieg je vanuit Zaventem tot Tarbes. De luchthaven ligt op ongeveer 10 km van het centrum van Lourdes. Die afstand overbruggen we met de autocar. Hou er wel rekening mee dat je vroeg in Zaventem verwacht wordt. Deze vliegtuig bedevaart sluit aan bij de treinbedevaart behalve voor de slotviering.

In Lourdes zorgen we voor een juist evenwicht in ons bedevaartprogramma. Het aanbod is volledig vrij en je bepaalt zelf waar je aan deel­neemt. Binnen ons thema 'Ga (samen) naar de bron ... ' is er een openingsviering, kruisweg, bevrijdingsviering en zendingsviering uitge­werkt. Ook nemen we de tijd voor momenten aan de grot. Naast bezinning is er ook volop ruimte voor ontspanning en ontmoeting. In Lourdes zelf zijn er verschillende uitstapjes te maken (de markt, het kasteel van Lourdes, ... ) maar ook de Pyreneeën zijn fantastisch mooi om te ontdekken. Tijdens de uitstapdag kan je deelnemen aan verschillende excursies.

KINDEREN & JONGEREN

Tijdens onze bedevaart naar Lourdes is er ze­ker en vast ook plaats voor kinderen en jonge­ren. Sterker nog, wij doen extra inspanningen om gezinnen een fantastische tijd te bezorgen in Lourdes. We houden de Lourdesbedevaarten betaalbaar want er zijn zeer aantrekkelijke kinderkortingen en er is een jongerenbegelei­der aanwezig. De begeleider organiseert voor kinderen van 6 tot 14 jaar een exclusief jeugd-programma met onder andere wandelen, bos­spelen, bezinningstochten, zwemmen, jonge­rendaguitstap naar een avonturenpark, ... De jeugd neemt ook actief deel aan enkele grote vieringen. Zo maken kinderen onder leeftijds­genoten de unieke sfeer van een bedevaart mee.